Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

«Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο»: Πανελλήνιος Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους


Σας ενημερώνουμε ότι, το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση, από την ίδρυσή του το 2008, αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου, την έρευνα στο πεδίο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και την υποστήριξη καινοτομιών στο ελληνικό σχολείο.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των μαθητών στα ζητήματα πολιτισμικής ετερότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Όσον αφορά στα σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης τα οποία θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον, ο διαγωνισμός μπορεί να υλοποιηθεί σε όλους τους τύπους Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών σχολείων.
Επισημαίνεται ότι, η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και σε περίπτωση που βιντεοσκοπηθούν μαθητές απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων αυτών.
Για πληρέστερη ενημέρωση των σχολικών μονάδων, σας επισυνάπτουμε το έγγραφο του  Ελληνικού Παρατηρητήριου  για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση το οποίο περιέχει όλες τις λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου